A testvéremmel együtt az idei évben kezdtük “Rabi és Rabi Gyógynövények” elnevezésű gyógynövény kertünket kialakítani a Székesfehérvárhoz-közeli Zámolyon. Mezőgazdasággal is foglakozó családban nőttünk fel, s túl a negyvenen életünk úgy alakult, hogy ismét visszakanyarodtunk a földműveléshez.
Célunk az, hogy kiskerti körülmények között termesztett gyógynövények kerüljenek az Ön kezeibe. A növény termesztés során jelenleg a föld megművelése kézi erővel történik. Ugyanígy a virágok gyűjtése is,melynek során ügyelünk arra, hogy a virágok gyűjtése teljesen kinyílt állapotban, a harmat felszáradása után, napos, száraz időben történjen.

A kezdet

Bár nem bio minősítésű szárítmányokat értékesítünk, a növényvédelem során mégis fontosnak tartjuk a biológiai növényvédelmet. Legfontosabbnak a megelőzést és a növények egészségesen tartását tartjuk. A szükséges növényvédelem biztosítására növénytársítást alkalmazunk, s törekszünk a hasznos állatok megtelepítésére.

Weboldalunkon próbálunk segítséget nyújtani abban Önöknek, hogy a gyógynövényeket milyen sokféleképpen lehet felhasználni, a tea készítéstől a lakásdíszek elkészítéséig.

Rabi László